Esport betting – Betta på den digitala världen

Frågan är om någon sport inom bettingens värld har haft samma makalösa utveckling de senaste åren som esport betting. Från att ha varit en relativt okänd del av för allmänheten är det få personer idag som inte vet vad esport är. Många gör misstaget att kategorisera alla esporter under ett och samma tak. Visst går alla under samlingsnamnet elektronisk sport men samtidigt är det en otrolig skillnad på att spela CS:GO eller Dota 2. För dig som har intresse kring betting på esport är det glädjande tider då utbudet växer så det knakar. Det gör att du har massvis med alternativ när du ska sätta igång med din betting.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Betyg
Besök
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
2
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel plus 50 freespins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100% upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Vanliga marknader

Matchvinnare är en marknad som många spelare tycker mycket om att betta på. Då bettar du helt enkelt på de du tror vinner matchen. En annan populär marknad är att spela på antal kartor. I såväl CS:GO som League of Legends och flera andra Esporter är det kartor lagen ska vinna. En karta kan jämföras med en halvlek eller period i andra sporter. Till exempel kan du betta på på över 2,5 kartor i CS:GO, då tror du att det blir minst tre “perioder” i matchen.

På tal om kartor är det också möjligt att betta på utgången av en specifik karta. Det kan vara hur många rundor du tror krävs i en karta eller vem som först når fem rundor. Resultat är också populärt, framförallt i de esporter där två poäng räcker för seger. Då finns det inte så många utgångar att välja mellan eftersom det enbart kan bli 2-0 eller 2-1 till ett av lagen. Trots detta brukar oddsen ha stort spelvärde.

CS:GO är svenskarnas favorit

I Sverige är det CS:GO som gäller först och främst och vårt land har många duktiga inom sporten. CS:GO är en förkortning för Counter Strike Global Offensive och spelas över miljontals spelare världen över. HeatoN är en sann pionjär även om han inte är aktiv längre. Det var han som slog igenom som den första stora svenska stjärnan och idag är han tränare för NiP.

Idag är det andra svenska stjärnor som gäller och i CS:GO är det fnatic som är det bästa svenska laget för tillfället. De pendlar på rankingen men brukar ligga topp 5 i världen. Även NiP, Ninjas in Pyjamas, är ett lag värt att nämna. Den svenska föreningen är det lag i Sverige – alla sporter inkluderade – med flest följare på sociala medier. Det är något att ha i åtanke för de som klankar ner på sportens betydelse.

Streama matcherna gratis på Twitch

En annan fördel med esportens värld är att den är gratis att ta del av. För fotbollsfans kostar det någon tusenlapp i månaden om man vill ha de stora rättigheterna. Esporten streamar allt gratis på Twitch, den enorma plattformen för digital sport. Här kan du titta på matcherna gratis med kunniga kommentatorer från din dator, mobil eller surfplatta.

Av samma anledning är live betting på esport mycket underhållande. Du kan titta på matcherna gratis på Twitch samtidigt som du placerar dina bets. Live betting är förmodligen den mest populära varianten av betting just nu och det inkluderar esport. Testa live betting samtidigt som du streamar matcherna på Twitch. I kombination med en schysst bonus blir detta en grym upplevelse.

Esport betting - Betta på den digitala världen

Andra populära Esporter

Förutom nämnda CS:GO finns det många andra esporter att betta på. Dota 2, League of Legends, Overwatch, FIFA, NHL, NBA 2K, Rocket League och Starcraft är några andra exempel. Hur stort utbud en spelsida har varierar men de flesta har steppat upp när det kommer till utbud. Klicka dig in på sektionen för esport och kom igång med din betting idag.