Betting bonus – Maximera upplevelsen med en bonus

Det är få saker inom oddsens värld som förhöjer upplevelsen på samma sätt som en bettingbonus på sport. Det betyder kort och gott att spelbolaget ger dig en present att använda för att utforska deras oddsutbud. Exakt hur denna gåva ser ut – och vilka kravs som ställs på dig som mottagare av bonusen – varierar beroende på vilken aktör du valt. Vissa har till och med skippat bonusar för bäst odds och satsat på annat istället. Oavsett vilket är vi ett stort fan av betting bonusar och tänkte ta dig med på en resa bland de vanligaste kampanjerna och erbjudandena som finns på den svenska marknaden.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Betyg
Besök
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
2
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel plus 50 freespins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100% upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

En bonus gäller under svensk licens

Du har säkert koll på att det är svensk licens som gäller för spelbolagen idag, i alla fall de som vill vara verksamma för svenska spelare. Detta trädde i kraft den 1 januari 2019 och sedan dess är kraven tuffare för spelbolagen. Den största förändringen gäller bonusar då det numera max är tillåtet med en bonus per spelare och licens. Det innebär att om du tar emot en bettingbonus hos ett spelbolag har du inte möjligheten att ta emot ytterligare bonusar på samma sida. Samtidigt finns det snart 100 svenska licenstagare vilket gör att bonusmöjligheterna fortfarande är mycket goda för dig som spelare.

Välkomstbonus är den vanligaste varianten

När du registrerar ett konto hos en bettingsajt brukar du kunna ta emot en oddsbonus. Den vanligaste formen av en betting bonus är en insättningsbonus där din första insättning blir matchad upp till ett visst belopp. Det vanligaste är utan tvekan 100% upp till 1000 kronor men det finns exempel på såväl lägre som högre bonusar. Gör du en insättning enligt detta exempel på 1000 kronor får du 2000 kronor att spela för. Bettingbonusar som välkomstpaket i form av en insättningsbonus är vanligast idag men det finns andra bonusar som kan tilltala dig som spelare.

Riskfria spel

Riskfria spel är ett exempel på en sådan bonus. Då lägger du ett bet med dina egna pengar men om ditt spel inte går in får du pengarna tillbaka av spelbolaget. Därmed kan du lägga ett bet utan någon risk vilket är perfekt om du till exempel har en skräll du tror är på väg att gå in. Det känns onödigt att slösa ett riskfritt spel på en solklar favorit men givetvis är det ditt val.

Boostade odds

Att spela med boostade odds är också ett alternativ när det kommer till oddsbonusar. Då höjer spelbolaget oddset till en nivå som inte speglar det sannolika utfallet. Ibland är det boostade odds på en solklar favorit för att få upp spelvärdet, vid andra tillfällen höjs oddsen på båda lagen inför till exempel en stor match. Oavsett vilket är boostade odds en välkomstbonus som växt enormt de senaste åren från att tidigare ha haft en ganska anonym roll.

Free bets

När du oddsar med ett free bet använder du dig enbart av spelbolagets pengar. Det betyder att du får en summa pengar av spelbolaget gratis att använda på ett bet. Ibland är det på en utvald match medan andra spelsidor låter dig välja själv. Oavsett vilket är ett free bet eller gratis spel ett erbjudande som många spelare tycker om.

Betting bonus - Maximera upplevelsen med en bonus

Håll koll på regler och villkor

En stor fördel med en betting bonus är att omsättningskraven är relativt låga jämfört med en casino bonus. Men omsättningskrav finns fortfarande där på de allra flesta oddsbonusar och det gäller för dig att hålla koll på dessa. Om omsättningskraven ligger på 6x bonusen och du tar emot 1000 kronor behöver du omsätta 6000 kronor för att kunna ta ut dina vinster. Minsta odds är en annan term värd att nämna. För att räkna till omsättningskraven måste ditt bet minst ha de oddsen som spelbolaget kräver. Vilken nivå det är varierar men mellan 1,4 – 1,8 är ganska standard hos svenska spelbolag.

På sajten svenskbetting.com hittar du fler bonuserbjudanden för oddsspel.