Amerikanska Moneyline Odds

 

Den som är intresserad av Amerikansk sport och spel kan knappast ha undgått att komma i kontakt med det Amerikanska sättet att presentera odds på. Det kallas för Moneyline Odds och skiljer sig rejält från dom decimal odds vi i Sverige är vana vid. Så här kan moneyline odds på en Amerikansk Fotbollsmatch se ut:

Green Bay -200
Chicago      170

Man ställer negativa odds när motsvarande odds i decimalform är 2 eller lägre. Det negativa oddset visar hur mycket man måste satsa för att vinna 100. Vill du ha chans att vinna $100 på Green Bay så måste du alltså satsa $200. Omräknat till decimalform blir oddset -200 detsamma som 1.50. Kalkylen för att konvertera oddset blir:
decimalodds = 1 + 100/moneyline. Du ska ignorera moneyline oddsets minustecken i kalkylen.
bettingsidor.biz
Odds som motsvarar 2 eller högre skrivs i stället som ett positivt tal och visar hur mycket du vinner på en satsad hundring. Satsa $100 på Chicago och du kan vinna $170. Det är nettovinsten man visar alltså inte inklusive insatsen så 170 motsvaras av 2.70 gånger pengarna. Det positiva moneyline oddset kan räknas om till decimal odds så här:
decimalodds =1 + moneyline/100

Enklast för dom flesta Svenska oddsspelare är förmodligen att hålla sig till decimalodds. I stort sett alla Europeiska spelbolag visar decimalodds eller låter dig välja mellan olika odds format.

Unibet Odds erbjuder nya spelare 120% bonus upp till 1200 kr.

Gå till Unibet…

Betsson Odds ger nya spelare 100% bonus upp till 1000 kr

Gå till Betsson…
Tillbaka till Odds Betting och Spelbolag... 

website tonight analytics